Sastanak rukovodstva SGS sa ministrom Goranom Vesićem

Dana 14.9.2023. godine rukovodstvo Saveza odazvalo se pozivu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture g. Gorana Vesića povodom aktulenih tema u oblasti geodetske struke u Srbiji. Glavna tema sastanka se odnosila na geodetski snimak za potrebe privremenog priključenja nelegalnih objekata na infrastrukturnu mrežu. Rukovodstvo Saveza uspelo je da obrazloži neophodnost izrade takvog snimka u procesu priključenja nelegalnih objekta na infrastrukturnu mrežu, čime se obezbeđuje, sa jedne strane kvalitet tog procesa, a sa druge novi poslovi za privatne geodetske firme.

Na sastanku je dogovoreno da Savez predloži formu i sadržaj tog dokumenta, pri čemu akcenat treba da bude na brzini izrade i efikasnosti. Svesni potrebe da ceo proces prijave građana za priključenje na infrastrukturnu mrežu bude što jednostavniji, brži i jeftiniji, stručnjaci Saveza su sačinili predlog forme i sadržaja geodetskog snimka za potrebe privremenog priključenja nelegalnih objekata na infrastrukturnu mrežu.

Pored ove teme razmatrane su i druge teme vezane sa geodetsku struku u Srbiji. Ministar, g. Vesić izrazio je spremnost da će aktivno podržati sve predloge Saveza koji doprinose razvoju naše struke i oblasti planiranja i izgradnje, a u korist celog društva i države. Načelno je dogovoreno da će Savez organizovati skup na kojem će učestvovati članovi Saveza i ministar, na kojem će biti razmatrane aktuelne teme iz naše struke.

Na predloženu formu i sadržaj geodetskog snimka za potrebe privremenog priključenja nelegalnih objekata na infrastrukturnu mrežu od strane Saveza ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je već dalo saglasnost svojim aktom od 15.9.2023., čime predložena forma postaje zvanična i može da se koristi u postupku privremenog priključenja nelegalnih objekata na infrastrukturnu mrežu.

U prilogu možete preuzeti sadržaj i formu geodetskog snimka za potrebe privremenog priključenja nelegalnih objekata na infrastrukturnu mrežu, ugledni primer u pdf i dwg formatu, kao i predmetnu saglasnost ministarstva.

Prilog.zip