Poseta 16. simpoziju ovlašćenih inženjera geodezije

Na poziv rukovodstva Hrvatske komore ovlašćenih inženjera geodezije rukovodstvo Saveza geodeta Srbije prisustvovalo je 16. simpoziju ovlašćenih inženjera geodezije koji je održan od 25.10. do 28.10.2023. godine. Ispred rukovodstva Saboru su prisustvovali predsednik dr Mladen Šoškić i podpredsednik dr Milutin Pejović.

Ova poseta iskorišćena je za ostvarivanje novih i produbljivanje postojećih kontakata, kao i za sticanje dragocenih iskustava u pogledu organizacije geodetske struke u državama EU. Način organizacije, licenciranje, komunikacija i saradnja između raznih državnih i strukovnih organizacija u oblasti geodezije su oblasti u kojima možemo mnogo da naučimo od zemalja EU i primenimo kod nas.

Predsednik dr Mladen Šoškić aktivno je učestvovao u 16. simpoziju ovlašćenih inženjera geodezije tako što je bio učesnik okruglog stola posvećenog komasaciji. Tema komasacije izazvala je ogromno interesovanje učesnika simpozija budući da Hrvatsku očekuje realizacija velikog broja projekata iz oblasti komasacije zahvaljujući finansiranju iz fondova EU.