Obavestenje RGZ radionice

Savez geodeta Srbije, dana 3.11.2023. godine, uputio je dopis Republičkom geodetskom zavodu povodom donošenja Zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnom premeru i katastru, Zakona o izmenama i dopunama Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, kao i Pravilnika o katastarskom premeru, obnovi katastra i geodetskim radovima u održavanju katastra nepokretnosti.

U tom dopisu se izražava spremnost Saveza da organizuje radionice i skupove za svoje članove i druge zainteresovane kolege koji se bave geodetskim radovima u održavanju katastra nepokretnosti, a gde bi bila izvršena prezentacija elaborata geodetskih radova i obuka od strane stručnjaka Republičkog geodetskog zavoda. Savez geodeta Srbije je stavio na raspolaganje sve svoje resurse u pogledu organizacije takvih radionica jer mislimo da je to interesu našeg članstva i celokupne geodetske struke.

Nadamo se da će republički geodetski zavod pozitivno odgovoriti na našu inicijativu, tim pre što je u opštem interesu da prezentacije elaborata geodetskih radova i obuke budu sprovedene na što efikasniji način.