Stručno predavanje na temu Terestrički laserski skener i BIM

Savez geodeta Srbije ima zadovoljstvo da u saradnji sa Dr Dušanom Isailović, diplomiranim inženjerom građevinarstva i master inženjerom geodezije Vericom Erić organizuje stručno predavanje na temu Terestrički laserski skener i BIM, koje će biti prvo u nizu predavanja planiranih za ovu godinu.

Predavanje će se održati u petak, 21. 4. 2023. godine u zgradi Saveza inženjera i tehničara Srbije na adresi Kneza Miloša 7a, sprat 3, u Beogradu, s početkom u 13 časova.

Ovo predavanje je otvoreno za sve zainteresovane, bez naknade za ulaz.

Dobrodošli!

Dr Dušan Isailović, dipl. inž. građ. je docent Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, član Katedre za upravljanje projektima u građevinarstvu i predavač na grupi predmeta za informacione tehnologije u građevinarstvu i geodeziji. U svojim istraživanjima, Dr Isailović pretežno se bavi Informacionim modeliranjem građevinskih objekata (Building Information Modeling – BIM) i Digitalnim blizancima građevinskih objekata (Building Digital Twins – BDT).

Dr Isailović je predavač na dva predmeta vezanih za BIM tehnologiju na Građevinskom fakultetu u Beogradu: “Osnove projektovanja primenom BIM tehnologije” i “Primena BIM-a u upravljanju projektima”.

Verica Erić završila je osnovne i master studije na Odseku za geodeziju i geoinformatiku na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i 2011. godine stekla zvanje Master inženjera geodezije.

Od jula 2017. godine živi i radi u Nemačkoj. Praktična iskustva iz oblasti klasične i savremene geodezije od 2020. godine stiče u kompaniji TPI Vermessungsgesellschaft mbH u Hesenu. Kao master inženjer geodezije i BIM koordinator deo je tima koji se bavi terestričkim laserskim skeniranjem, mobile mapping-om, laserskim trekingom, 3D modeliranjem, BIM-om itd.

Kompanija TPI je geodetsko društvo sa ograničenom odgovornošću sa sedištem u Drajajhu, pokrajina Hesen. Osnovano je 2000. godine i ima više od 50 zaposlenih, od toga oko 40 geodetskih inženjera i techničara različitih nacionalnosti. TPI nudi širok spektar usluga iz oblasti inženjerske i industrijske geodezije, terestričkog laserskog skeniranja, mobile mapping-a, fotogrametrije, UAV snimanja iz vazduha, 3D modeliranja, geodetskog veštačenja itd. TPI ima dobru saradnju sa visokim školama i univezitetima i podržava studente u procesu izrade bachelor i master radova.